Folketingsmedlem

Hans Andersen

MF
E-mail: [email protected]
Telefon: 33 37 45 39


POLITISKE MEDARBEJDERE

Mads Ringgaard

Tlf.: 61 62 37 80

Mail: [email protected]

Tobias Mørch

Tlf.: 61 62 52 41

Mail: [email protected]  POLITISKE PEJLEMÆRKER

Som Nordsjællands stemme på Christiansborg er der nogle helt konkrete politiske pejlemærker, som jeg særligt arbejder for.

FLERE MED I DET ARBEJDENDE FÆLLESSKAB
Det er afgørende for vores samfund, at flere kommer med i det arbejdende fællesskab og bidrager til vækst og velstand. Derfor har Venstre gennemført et kontanthjælpsloft og en 225-timers-regel, der sikrer, at det bedre kan betale sig at arbejde. Det er hverken rimeligt eller holdbart, at der ikke er nogen forskel ved at tage et arbejde frem for at være på offentlig forsørgelse.

Siden kontanthjælpsloftet blev vedtaget, er 4000 mennesker kommet ud af systemet, og antallet af danskere på offentlig forsørgelse er rekordlavt. 225-timers-reglen har tilmed fået mere end 1100 personer til at tage småjob ved siden af kontanthjælpen. Det er alt sammen noget, der rykker disse mennesker tættere på arbejdsmarkedet. Det er en utrolig positiv udvikling, men vi skal ikke stoppe her. Det er nu, vi skal fastholde kursen, så endnu flere bliver en del af det arbejdende fællesskab.

Nu venter anden del, hvor vi vil sænke skatten for de laveste lønindkomster, så gevinsten ved lavtlønnet arbejde bliver større. Det er kun rimeligt for de mange danskere, der hver dag står op og knokler på arbejdet.

MERE GANG I VÆKSTEN
Velfærd kræver vækst. Hvis vi skal have råd til den fremtidige velfærd, som vi alle nyder godt af, kræver det, at der kommer mere gang i hjulene. Det kræver, at virksomhederne har de rette vilkår og rammer at arbejde under. Et stort skridt er taget med en modernisering af planloven, som giver en lang række forbedringer med mere fokus på vækst og udvikling i hele Danmark. Det er til stor glæde og gavn ude i lokalområderne, som fremover får bedre forudsætninger for at lade lokale ideer vokse. Det gælder eksempelvis Restaurant Kalvø i Frederikssund, der nu har fået forbedret rammer til at udvikle og tiltrække endnu flere turister.

Og så er afskaffelsen af PSO- og NOx-afgiften da bestemt også værd at nævne. Det er nemlig med til at spare virksomhederne for milliarder. Det sikrer vækst og arbejdspladser, som vi har brug for.

Det er et spor, vi skal fortsætte i – og vi skal hele tiden sørge for, at erhvervslivet har de optimale forudsætninger for at skabe vækst og arbejdspladser.

EN GOD INFRASTRUKTUR
Det er enormt vigtigt, at vi har en effektiv infrastruktur, der binder vores landsdel sammen. Borgerne skal let kunne til og fra arbejde og besøge familie og venner. Og så skal virksomhederne og deres kunder hurtigt kunne få transporteret deres varer. Det vil lette danskernes dagligdag og fremme vækst og arbejdspladser.

Derfor er det også rigtig positivt, at regeringen har taget første skridt til en forlængelse af Hillerødmotorvejen. Der gennemføres nemlig en VVM-undersøgelse af en udvidelse af den eksisterende motortrafikvej til en 4-sporet motorvej fra Allerød til Hillerød Nord. Det har været et lokalt ønske længe, og derfor glæder det mig særligt, at første skridt mod motorvejsforlængelsen er taget.

Jeg har tidligere inviteret Folketingets Transportudvalg til Nordsjælland, så mine kollegaer kunne se behovet for trafikinvesteringer. Og jeg vil fortsat arbejde benhårdt for, at vi finder de ekstra penge, der skal til for, at vi kan investere yderligere i vores veje. Vi har nemlig ud over Hillerødmotorvejen også brug for en motorvej helt til Frederikssund.

Læs mere om Hans Andersen her